Tapetointiohjeet

Myymiemme tapettien mukana tulee aina valmistajan tarkemmat tapetointiohjeet kyseiselle tapetille. Alla kuitenkin joitakin yleisiä ohjeita tapetoimiseen.

Kaikkia tapetteja voidaan pyyhkiä varovasti kostealla liinalla. Älä hankaa tai käytä puhdistusaineita!

Asennusohje non- woven tapeteille

Hankittuanne tapetit varmistakaa, että:
–    olette saaneet tapettia, jonka valitsitte
–    jokaisessa rullassa on sama tuotenumero
–    jokaisessa rullassa on sama painosnumero

Ennen tapetointia:
Tarkistakaa, että jokainen rulla on virheetön ja hyvässä kunnossa. Rullissa saattaa joskus esiintyä sävyeroja, vaikka niissä on samat eränumerot. Vertailkaa tämän vuoksi kaikkia rullia keskenään. Emme vastaa virheistä, jotka esiintyvät vasta tapetointivaiheessa.

Reklamaation yhteydessä tulee ehdottomasti palauttaa tuotteiden etiketit ja mallipala virheestä!

Kiinnitys:

  1.  Poistakaa vanha tapetti ja peskää maalattu pinta soodavedellä tai maalipesuaineella. Paklatkaa epätasaisuudet lastalla ja tasoittakaa karkealla hiekkapaperilla. Pyyhkikää pöly pois.Kiinnitysalustan tulee olla kuiva, puhdas, jonkin verran imevä, sileä, yksivärinen ja väriltään tarpeeksi lähellä tapetin pohjaväriä. Tummasävyisiä tapetteja laitettaessa suosittelemme, että maalaatte seinään ainakin tapetin saumojen kohdalle, eli n. 52 cm välein, tapetin sävyisen raidan. Tällä estetään valkoisen seinän paistaminen puskusaumasta. Huokoiset, voimakkaasti imevät pinnat esiliisteröidään.
  2. Aloittakaa sovittamalla kuviot kohdalleen. Leikatkaa vuodat n. 10 senttiä tarvittavaa pidemmiksi. HUOMIOIKAA MAHDOLLINEN KUVIOKOHDISTUS!
  3. Levittäkää non-woven tapetille sopivaa liisteriä tai liimaa seinälle telan avulla. Lisätietoja saatte esimerkiksi rauta- ja tapettikaupasta, josta osataan tarjota oikeanlaista liimaa. Seuratkaa huolellisesti valmistajan ohjetta.
  4. Kiinnittäkää tapetit seinälle heti harjaa ja saumastanssaa käyttäen. Pyyhkikää ylimääräinen liisteri HETI pois reuna-alueilta, tämä voi muuten vahingoittaa tapetin pintaa. Suosittelemme, että tarkistatte vielä 2-3 vuodan kiinnittämisen jälkeen mahdolliset virheet ja sävyerot.
  5. Yksivärisissä tapeteissa ja ilman kuviokohdistusta olevissa tapeteissa päästään usein hyvään tulokseen kääntämällä joka toisen tapettivuodan suunta. Tämä on merkitty rulliin, joille tätä suositellaan.

Voyage Decoration Wallpaper Hanging Instructions v3 from Voyage on Vimeo.

 

Asennusohje esiliisteröidyille ja vinyylitapeteille

Rullassa merkintä PREPASTED / READY PASTED tai merkki

Seuratkaa paperitapettien ohjetta kohtaan 2 asti.

  1. Rullatkaa vuota niin, että kattoon päin tuleva reuna jää sisälle. Upottakaa rulla kaukaloon, jossa on kylmää vettä. Ottakaa ulkoreunasta kiinni ja vetäkää vuota hitaasti ylös.HUOM! Siveltimellä kastelu ei ole riittävä!
  2. Taitelkaa vuota liimapinnat vastakkain ja antakaa vettyä 3-7 minuuttia tapetin paksuudesta riippuen. Huolehtikaa, ettei vuodan liimapinta pääse vettymisen aikana kuivumaan. Kätevä tapa on laittaa vuodat muovipussiin vettymään.
  3. Asettakaa vuota seinälle hiukan tarkoitettua ylemmäs. Asettakaa vuodat vastakkain PUSKUSAUMAAN. Täsmätkää kuviot tässäkin vaiheessa. Suosittelemme, että tarkistatte vielä 2-3 vuodan kiinnittämisen jälkeen mahdolliset virheet ja sävyerot.
  4. Silittäkää vuota sienellä tai pehmeällä harjalla niin, että saatte ilmakuplat pois. Tapetin kuivuttua leikatkaa ylimääräinen pituus pois.
  5. Laittaessanne vinyylitapetin päälle boordinauhaa, rikkokaa tapetin pintaa hiekkapaperilla, jotta boordin liisteri imeytyisi paremmin.

Mikäli olette epävarma, ottakaa yhteyttä liikkeeseemme.